شستشوی سبزیجات

اصول بهداشتی مربوط به شستشوی سبزیجات شستشوی‌ سبزیجات‌ یکی‌ از مهم‌ترین‌ عوامل‌ پیشگیری‌ از بیماریهای‌ روده‌ای‌ می‌باشد;لذا بهتر است‌ سبزی‌های‌ برگ‌دار مانند اسفناج‌، جعفری‌، شوید و…را بعد از پاک‌ کردن‌ در آب‌ ولرم‌ خیس‌ کرده‌ تا گل‌ و لای‌ آن‌ ته‌ نشین‌ شود، سپس‌ در آبکش‌ آبکشی‌ کرده‌ و در ظرفی‌ دیگر با مایع‌ ظرفشویی‌ به‌ صورت‌ آب‌ کف‌ خیس‌ کرده‌ تا تخم‌ انگل‌ها از سبزی‌ جدا شود و در آخر آن‌ را با مواد شستشوی‌ سبزی‌ شسته‌ و پس‌ از آبگیری‌ مورد مصرف‌ قرار دهید. روش کلی ضد عفونی کردن میوه جات و سبزیجات : الف) پاکسازی: ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کرده و با آب شستشو دهید تا گل و لای آن برطرف گردد. ب) انگل زدایی: سبزیجات را در یک ظرف ۵ لیتری آب (بسته به میزان سبزی) ریخته و به ازای هر لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشوئی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کنید و بهم بزنید تا تمام سبزی در داخل کفاب قرار گیرد. مدت ۵ دقیقه سبزی را در کفاب نگه دارید تا تخم انگلها از آن جدا شوند. سبزی انگل زدایی شده را از روی کفاب جمع آوری وتخلیه نمائید و ظروف و سبزی را مجدداً با آب سالم شستشو دهید تا باقی مانده مایع ظرفشوئی از آن جدا شود. ج) ضد عفونی: برای ضد عفونی سبزیجات و از بین بردن میکروبها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین ۷۰% را در ظرف ۵ لیتری پر از آب (هر ۵ لیتر آب ۱ گرم پرکلرین ۷۰%) ریخته کاملا حل کنید تا محلول ضد عفونی بدست آید، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت ۱۰ دقیقه در محلول ضد عفونی کننده فوق قرار دهید تا ضد عفونی گردد. توضیح: اگر پرکلرین در دسترس نباشد می توانید از هر ماده ضد عفونی کننده مجاز دیگری که در داروخانه ها، سوپرمارکتها و … عرضه می شود طبق دستورالعمل مصرف آن، استفاده نمائید. د) آبکشی : سبزی ضد عفونی شده را مجدداً با آب سالم بشوئید تا باقی مانده کلر از آن جدا شود و سپس مصرف نمائید. سبزیجات ضد عفونی شده را از محلول بیرون آورده با آب سالم چندین بار شستشو دهید باید برای مصرف سبزیجات ، نخست برای ته نشین شدن تخم های انگل چسبیده به آنها به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آنها در آب آغشته به کف مایع ظرف شویی قرار داده تا این تخم های انگل ها ته نشین شود ، سپس با آب و مواد ضد عفونی مخصوص سبزی ها کاملا شسته شود. هنگام استفاده از سبزیجات نکات ذکر شده ذیل را مورد توجه قرار داده و رعایت کنند. _سبزیجات مورد نیاز از مراکز واجد پروانه کسب خریداری شود. _سبزیجات را شستشو تا مواد زائد و گل و لای آن حذف شود. _در داخل یک ظرف ۵ لیتر آب و ۱۵ قطره مایع ظرف شویی ریخته و کاملا حل شود و مدت ۵ دقیقه سبزی، در محلول بدست آمده نگهداری شود. _سبزی در آب تمیز شستشو داده شود. _یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین، در ۵ لیتر آب حل شود و مدت ۵ دقیقه سبزی شستسو شده در محلول بدست آمده نگهداری و در پایان سبزی را با آب سالم به خوبی شستشو داده و مصرف شود : با توجه به اینکه سبزیجات و صیفی جات آلوده، مهم ترین عامل انتقال میکروب وبا می باشد و شهروندان به طور جدی باید از خوردن آنها اجتناب کنند، به صاحبان مراکز عرضه مواد غذایی نظیر رستورانها نیز توصیه شده است از عرضه سالاد به منظور پیشگیری از شیوع وبا خودداری کنند. میکروب وبا، با جوشاندن آب به مدت یک دقیقه از بین می رود. شهردار منطقه ۳ تهران گفت: علائم بیماری وبا عبارت است از اسهال آبکی شدید با دفعات زیاد اجابت مزاج، نبود دل درد و دل پیچه، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، عطش فراوان، فقدان تب و نبودن خون در مدفوع و اولین شکایت بیمار، احساس پری و صدای شکم است. در صورتی که سبزیجات و میوه ها با آب معمولی هم آبیاری نشود بازهم به علت استفاده از سموم شمیایی برای جلوگیری از آفت زدن ، در صورت عدم رعایت بهداشت می تواند منجر به بروز بیماری در مصرف کنندگان شود. اغلب سبزی ها به علت استفاده از سموم و تماس نزدیک با خاک آغشته به تخم های انگل است که در صورت عدم شستشوی دقیق آنها ، با مصرف به راحتی وارد بدن می شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


+ یک = 6

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>