نانوبسته بندی

شرکت های زیادی درباره غذایی که شما را سیر کند ولی تاثیری روی وزن نداشته باشد، تحقیق می کنند ولی به دلیل توافق های محرمانه هنوز جزئیات فاش نشده است.

● برخی تحقیقات در زمینه نانو

▪ افزایش عمر ماندگاری و بهبود تعادل اقتصادی در بسته بندی مواد غذایی

فیلم های بسته بندی و بطری های PET با ترکیبات سنتزی در بازارهای سوئیس در دسترس هستند. مواد نانو خصوصیت حامل را بر خلاف گازها، بخار آب و چاشنی ها را بهبود می دهد، هم چنین خصوصیات حرارتی و مکانیکی، را نیز بهبود می دهند.

نانو تکنولوژی در بطری های PET سبب ایجاد تعادل در CO۲ می شود. در تولید، حمل ونقل و بازیافت بطری های nano packaging کمتر از یک سوم به تولید گازهای گلخانه ای نسبت به آلومینیوم و حدود ۶۰% کمتر از بطری های شیشه ای قابل عرضه این گاز را تولید می کند.

▪ آیا ذرات نانو در بسته بندی به داخل ماده غذایی وارد می شوند؟

هر چند که نانو ذرات می توانند از داخل بسته بندی به مواد غذایی عبور کنند، این امر در درجه اول به چگونگی به کار بردن لایه های نانو بستگی دارد و این انتقال نمی تواند از آن جلوگیری شود. در این مورد هنوز هم مدرکی وجود ندارد که محصول تولیدی بی ضرر است. این بسته بندی هم چنین به کار برده شود به عنوان بسته بندی هایی با نام antimicrobial action یک لایه پوشش دهنده با ذرات نانو سیلور میکروب کشی سبب می شود غذا با سرعت کمتری فاسد شود.

▪ افزودنی های شاخص نانو در نانو غذا

امروزه فقط تعداد کمی از محصولات غذایی در Switzerland و جود دارد، که با افزودنی های شاخص نانو مستحکم می شوند. اینها شامل عوامل anti caking است که فرآیند ضخیم شدن ادویه ها را متوقف می کند. این شامل Silicic acid (اکسید سیلیکون یا (E۵۵۱) که به مواد پودری شامل شاخص نانو ذرات تجزیه می کنند. ترکیبات نانو سنتزی هم چنین برای انکپسولاسیون استفاده می شوند. برای مثال همراه کردن با کاروتنوییدها یا ویتامین ها به منظور محلول کردن در آب، نگهدارندگی بیشتر یا جذب بهتر به وسیله یون، می باشد. همچنین این افزودنی ها بی ضرر بودن را بهبود می بخشد.

▪ بهبود بسته بندی مواد غذایی

محققان US راهی برای نگهداری مواد غذایی به صورت تازه تر و یا مدت زمان طولانی نگهداری و با استفاده کمتر از مواد بسته بندی یافتند.

نانو تکنولوژی روشی است برای کنترل شاخص که مواد منحصر به فرد تولید کند.

با استفاده از یک ساختار نانو، گاز و بخار آب از پلاستیک می توان برای نگهداری میوه ها،سبزی ها، و نوشیدنی ها و دیگر مواد غذایی می توان طراحی کرد. با استفاده از ذرات نانو، بطری ها و بسته بندی ها می توانند روشن تر و مستحکم تر و با کارایی حرارتی بهتر و جذب کمتر گاز شوند. این خصوصیات می تواند عمر نگهداری محصولات را با کمتر شدن هزینه حمل و نقل افزایش دهد.

▪ نفوذپذیری نسبت به گاز در بسته بندی نانو

متخصصین دریافتند که پلی اتیلن اکساید(PEO) هنگامی که به عنوان یک لایه نانو محدود می شود، کریستاله شده و به عنوان یک تک لایه، شباهت به تک کریستال نفوذناپذیر دارد که به اندازه ۱۰۰ بار از میزان نفوذپذیری گاز در این پلیمر می کاهد. این محققین همچنین اشاره کردن که با استفاده از فرآیند کو اکستروژن یک لایه جدید تکثیر می یابد که در پلیمر ذوب شده وبا هم ترکیب می یابند. تکثیر لایه ها به چهار یا چندین لایه ساختار جدیدی را به وجود می آورد که به طور پیشرونده ای نازک تر است و به موجب آن در ماده ذخیره می شود.

▪ بسته بندی نانو در تماس با مواد غذایی

یکی از کاربردهای تجاری نانو تکنولوژی در بخش غذایی بسته بندی است. بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ فرآورده nano packaging برای استفاده تجاری تخمین زده شدند. نانو تکنولوژی پیشگویی می کند که استفاده از این تولیدات ۲۵% همه بسته بندی های غذایی در دهه آینده است. یک هدف اصلی در nano packaging افزایش عمر ماندگاری به وسیله بهبود عملکرد مانع در کاهش گاز، تبادل رطوبت و پرتو نور UV است. بالغ بر ۹۰% بسته بندی نانو بر اساس نانو کامپوزیت است که بهبود دهنده عوامل حامل در لفاف های پلاستیکی برای مواد غذایی و بطری های پلاستیکی برای نوشیدنی های غیر الکلی و آبمیوه است.

nano packaging همچنین می تواند خصوصیات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و گسترش مدت ماندگاری و غیره داشته باشد.

در آینده در جهان نظریه استفاده از nanocoating برای موادی مانند پنیر، گوشت و میوه ها، آزاد کننده های شیمیایی nano packaging، بسته بندی ضد میکروبی بر اساس نانو و سنسورهای نانو و بسته بندی زیست تجزیه پذیر نانو، nano stick لایه های نانو برای بطری های سس باید به بحث گذاشته شود.

● نتیجه گیری

محققین بر این باورند که سنجش دیدگاه عمومی نسبت به فناوری نانو باید در مراحل اولیه از توسعه این فناوری صورت گیرد. بدین ترتیب می توان از بسیاری از مشکلات ایجاد شده توسط فناوری اصلاح ژنتیکی (GM) جلوگیری کرد.

بسته بندی مبتنی فناوری نانو از دیدگاه عمومی یکی از کاربردهایی است که مشکل چندانی ایجاد نخواهد کرد و مشتریان از نوآوری هایی که در این خصوص صورت می گیرد، استقبال می کنند. مشتریان تمایل بیشتری نسبت به استفاده از مواد غذایی طبیعی دارند و در رابطه با کاربرد فناوری نانو در این گونه مواد تمایل چندانی از خود نشان نمی دهند. همچنین مطالعات نشان می دهد که تمایل مشتریان نسبت به کاربرد نانو ذرات در بسته بندی، بیشتر از استفاده از همین فناوری در مواد غذایی است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− یک = 4

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>